A vendéglátóipari dolgozók munkahelyi elégedett- ségének és motivációjának vizsgálata a Nyugat- magyarországi régióban

Szerzők

  • Csaba Kőmíves Széchenyi István Egyetem Szerző

Absztrakt

A tanulmány Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében, a vendéglátásban alkalmazásban levő pincérek, szakácsok és konyhai kisegítők munkahelyi elégedettségét és ennek következményeit veszi górcső alá. A különböző korosztályú munkavállalók motiválatlansága, és a munka elvégzéséhez szükséges kommunikációs, együttműködési és problémamegoldó kompetenciák hiánya determinálják leginkább a magas fluktuációs rátát ebben a szektorban. A primer kutatás kérdőíves megkérdezésessel zajlott, melynek eredményeit a vendéglátó üzletek vezetőivel készített strukturált interjúkkal ütköztetve vizsgálom.

Megjelent

2017-03-31

Folyóirat szám

Rovat

Tanulmányok

Hogyan kell idézni

A vendéglátóipari dolgozók munkahelyi elégedett- ségének és motivációjának vizsgálata a Nyugat- magyarországi régióban. (2017). Tér - Gazdaság - Ember, 5(1). https://testtge.ddc.sze.hu/tge/article/view/195